Înșelătoria banală care te lasă fără bani în cont: faci o cursă cu Bolt și dispare o sumă fabuloasă de pe card
Românii au o aptitudine aparte când vine vorba de mișculații financiare, combinații mai mici sau mai mari, tentative de furt de mică sau mare amploare. Era doar o chestiune de timp până când aceleași talente erau combinate cu platformele de ride-sharing, precum Bolt.
În ultimele săptămâni, în România, au fost raportate mai multe cazuri de fraude realizate prin intermediul curselor de Bolt. Românii au început să piardă sume semnificative de bani în urma unor curse aproximativ scurte. Situația este cu atât mai dificilă cu cât recuperarea sumei fraudate nu pare deloc facilă. Metoda este foarte similară cu ”maimuța” folosită de taximetriști pe vremuri pentru a umfla valoarea curselor.
Cum eviți fraudele pe Bolt
Ideea de bază este una cât se poate de simplă. Faci o cursă cu Bolt, cobori din mașină la destinație, dar șoferul nu închide cursa din aplicația lui și se plimbă în continuare, pe banii tăi. Fenomenul a ajuns deja să fie detaliat în mai multe postări de pe Facebook, după cum se poate vedea și în captura de ecran de mai sus a jurnalistului Stelian Muscalu.
„Când șoferul Bolt nu îți închide cursa când te dai jos din mașină crezându-se șmecher. De fapt asta este țară… de oameni care se cred speciali, care cred că totul li se cuvine și care vor să fure de pe unde apucă.
Până la urmă țara și politicienii ei sunt de fapt oglinda poporului. Pentru că cei corecți, onești devin excepții în timp ce combinatorii, șmenarii devin regula. Șoferul Bolt – (…)”, a scris jurnalistul Stelian Muscalu într-o postare pe Facebook.
Deși cazul părea la prima vedere a fi unul excepțional, nu a durat mult până când, în comentarii, au apărut și alte victime, unele din Cluj, altele din București. Mulți dintre cei fraudați au atașat postării și captura de ecran cu cursa de Bolt prin care li se atrage atenția că a durat mai mult decât s-a estimat.